Kedlubnové zelí

Kedlubnové zelí

Čas receptu
Doba přípravy
15 min
Doba vaření
20 min
Počet porcí
4
Ingredience
4 kusy kedlubny
100 g cibule
80 g másla nebo oleje
50 g hladké mouky
0,5 dl smetany
ocet, sůl, bílý pepř, muškátový květ

 
Kedlubna je jedna z prvních zelenin, pokud máte tuto lahodnou zeleninu rádi, zkuste ji využít i jako přílohu.


Postup

Kedlubny oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky, nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli nakrájíme najemno a podusíme ji na másle, osolíme ji, opepříme a okyselíme. Místo octa můžeme použít i bílé víno. Zaprášíme hladkou moukou, přidáme kedlubny a dusíme do změknutí. Ke konci přidáme smetanu do požadované hustoty a dochutíme muškátovým květem.