Podmínky pro certifikaci cukrárny, kavárny
Podmínky pro certifikaci cukrárny, kavárny
1) Kritéria české cukrárny
Provozovatel cukrárny se zaváže, že bude spolupracovat na projektu Czech Specials a v jeho nabídce budou vždy k dispozici minimálně 3 tradiční české cukrářské výrobky schválené jako Czech Specials (seznam naleznete zde: http:// www.czechspecials.cz/ Recepty/Cukrářské výrobky, a to vlastní výroby, nebo i zakoupené od řádně evidovaného dodavatele, ve vynikající kvalitě a chuti.
2) Profesní způsobilost
Provozovatel má příslušná povolení k provozování cukrárny nebo kavárny. Provozovatel prohlašuje, že splňuje všechny hygienické předpisy a předpisy s bezpečností práce a bezpečnosti hostů dle platné legislativy.
3) Transparentnost nabídky a poctivost v prodeji
V cukrárně je k dispozici přehledný nabídkový lístek, nebo je nabízený sortiment napsaný na poutači či na popiskách u nabízených výrobků. Obsluha je na přání zákazníka schopna poskytnout informaci o jakémkoliv cukrářském výrobku v nabídce.
4) Čistota a dobrý stav vybavení cukrárny/kavárny
Cukrárna – kavárna je vybavena čistým nábytkem a inventářem, který nejeví známku poškození (vybavení může být i starší, ale zjevně dobře udržované). Toalety v cukrárně – kavárně jsou čisté, pravidelně udržované a plně funkční a nepoškozené.
5) Obsluha/prodávající a její přístup k hostovi
Obsluhující nebo prodávající mají jednotné a čisté pracovní oblečení. Host je při příchodu personálu přivítán a při nákupu/po konzumaci je zjištěna jeho spokojenost.
6 ) Kontrola kvality
Provozovatel se zavazuje, že umožní i případným dalším následným kontrolám degustace tradičních českých cukrářských specialit dle výběru.
Degustace povinných cukrářských výrobků a jeden nápoj bude poskytnutý kontrolorovi vždy na náklady provozovatele.
7 ) Povinné označení
České cukrářské výrobky na nabídkovém listu, za které obdržela značku Czech Specials budou logem projektu viditelně označeny buď přímo na nabídkovém listu nebo na zvláštní kartě s logy. Provozovna se také zavazuje umístit přidělenou nálepku Czech Specials na vstupních dveřích a dále v provozovně viditelně vyvěsit certifikát a plaketu.
Pokud z nějakého důvodu nelze takto označit výrobky, je povinen certifikovaný provozovatel deklarovat svoji certifikaci a nabídku tradičních cukrářských výrobků Czech Specials minimálně logem projektu na své webové a facebookové stránce.
8) Poskytnutí údajů a fotografií
Provozovatel poskytne příslušné kontaktní údaje (adresa, telefon, webové stránky, Facebook), které budou spolu s poskytnutými fotografiemi doplněny při propagaci cukráren v projektu. Provozovatel v souladu s §§ 84–90 a § 2371 a násl. zákona č.89/2012 sb., občanského zákoníku, uděluje CzechTourismu oprávnění k užití fotografií své restaurace, svých písemných projevů, obrazových snímků a obrazových a zvukových záznamů týkajících se jeho provozovny a jeho projevů osobní povahy pořízených v souvislosti s certifikací provozovny a plněním podmínek certifikace, které CzechTourismu poskytl, a to pro komerční i nekomerční účely, ve všech komunikačních médiích bez ohledu na jejich povahu a určení, všemi obvyklými způsoby, s jejich případnou následnou úpravou jako jejich případným spojením s jinými díly nebo zařazením do souborného díla. Provozovatel uděluje CzechTourismu tento souhlas bezplatně, bez věcného, časového, množstevního a územního omezení a může ho kdykoli odvolat. Použije-li Provozovatel dílo třetí osoby nebo je-li na fotografiích či jiném audiovizuálním díle vyfocena, nahrána či jinak zachycena třetí osoba či její projev, je Provozovatel povinen potvrdit písemně a zdokumentovat oprávnění k užití příslušní fotografie či jiného audiovizuálního díla ve výše uvedeném rozsahu, a to případně i včetně práva převodu těchto práv na CzechTourism.
8) Ostatní
Certifikát a znak se uděluje na tříleté období začínajícím rokem certifikace. Pokud po tomto období nebude obnovena certifikace na další tříleté období, bude muset být znak z provozovny odstraněn. Certifikát je udělován provozům s celoročním i sezónním provozem. V případě sezónního provozu musí mít každá certifikovaná cukrárna/kavárna tuto skutečnost uvedenou ve svém profilu na webových stránkách Czech Specials.
V případě, že cukrárna-kavárna ukončí svůj provoz, nahlásí toto ukončení neprodleně administrátorovi na czspecials@volny.cz . Administrátoři projektu mají právo znak Czech Specials na základě následných kontrol odejmout, a to v případě porušení podmínek projektu či jiném závažném pochybení, které by poškozovalo dobré jméno značky.
Základní poplatek za udělení certifikátu a znaku Czech Specials činí 1500 Kč + DPH
Platnost certifikátu je 3 roky od data vydání.
1) Kritéria české cukrárny
Provozovatel cukrárny se zaváže, že bude spolupracovat na projektu Czech Specials a v jeho nabídce budou vždy k dispozici minimálně 3 tradiční české cukrářské výrobky schválené jako Czech Specials (seznam naleznete zde: http:// www.czechspecials.cz/ Recepty/Cukrářské výrobky, a to vlastní výroby, nebo i zakoupené od řádně evidovaného dodavatele, ve vynikající kvalitě a chuti.
2) Profesní způsobilost
Provozovatel má příslušná povolení k provozování cukrárny nebo kavárny. Provozovatel prohlašuje, že splňuje všechny hygienické předpisy a předpisy s bezpečností práce a bezpečnosti hostů dle platné legislativy.
3) Transparentnost nabídky a poctivost v prodeji
V cukrárně je k dispozici přehledný nabídkový lístek, nebo je nabízený sortiment napsaný na poutači či na popiskách u nabízených výrobků. Obsluha je na přání zákazníka schopna poskytnout informaci o jakémkoliv cukrářském výrobku v nabídce.
4) Čistota a dobrý stav vybavení cukrárny/kavárny
Cukrárna – kavárna je vybavena čistým nábytkem a inventářem, který nejeví známku poškození (vybavení může být i starší, ale zjevně dobře udržované). Toalety v cukrárně – kavárně jsou čisté, pravidelně udržované a plně funkční a nepoškozené.
5) Obsluha/prodávající a její přístup k hostovi
Obsluhující nebo prodávající mají jednotné a čisté pracovní oblečení. Host je při příchodu personálu přivítán a při nákupu/po konzumaci je zjištěna jeho spokojenost.
6 ) Kontrola kvality
Provozovatel se zavazuje, že umožní i případným dalším následným kontrolám degustace tradičních českých cukrářských specialit dle výběru.
Degustace povinných cukrářských výrobků a jeden nápoj bude poskytnutý kontrolorovi vždy na náklady provozovatele.
7 ) Povinné označení
České cukrářské výrobky na nabídkovém listu, za které obdržela značku Czech Specials budou logem projektu viditelně označeny buď přímo na nabídkovém listu nebo na zvláštní kartě s logy. Provozovna se také zavazuje umístit přidělenou nálepku Czech Specials na vstupních dveřích a dále v provozovně viditelně vyvěsit certifikát a plaketu.
Pokud z nějakého důvodu nelze takto označit výrobky, je povinen certifikovaný provozovatel deklarovat svoji certifikaci a nabídku tradičních cukrářských výrobků Czech Specials minimálně logem projektu na své webové a facebookové stránce.
8) Poskytnutí údajů a fotografií
Provozovatel poskytne příslušné kontaktní údaje (adresa, telefon, webové stránky, Facebook), které budou spolu s poskytnutými fotografiemi doplněny při propagaci cukráren v projektu. Provozovatel v souladu s §§ 84–90 a § 2371 a násl. zákona č.89/2012 sb., občanského zákoníku, uděluje CzechTourismu oprávnění k užití fotografií své restaurace, svých písemných projevů, obrazových snímků a obrazových a zvukových záznamů týkajících se jeho provozovny a jeho projevů osobní povahy pořízených v souvislosti s certifikací provozovny a plněním podmínek certifikace, které CzechTourismu poskytl, a to pro komerční i nekomerční účely, ve všech komunikačních médiích bez ohledu na jejich povahu a určení, všemi obvyklými způsoby, s jejich případnou následnou úpravou jako jejich případným spojením s jinými díly nebo zařazením do souborného díla. Provozovatel uděluje CzechTourismu tento souhlas bezplatně, bez věcného, časového, množstevního a územního omezení a může ho kdykoli odvolat. Použije-li Provozovatel dílo třetí osoby nebo je-li na fotografiích či jiném audiovizuálním díle vyfocena, nahrána či jinak zachycena třetí osoba či její projev, je Provozovatel povinen potvrdit písemně a zdokumentovat oprávnění k užití příslušní fotografie či jiného audiovizuálního díla ve výše uvedeném rozsahu, a to případně i včetně práva převodu těchto práv na CzechTourism.
8) Ostatní
Certifikát a znak se uděluje na tříleté období začínajícím rokem certifikace. Pokud po tomto období nebude obnovena certifikace na další tříleté období, bude muset být znak z provozovny odstraněn. Certifikát je udělován provozům s celoročním i sezónním provozem. V případě sezónního provozu musí mít každá certifikovaná cukrárna/kavárna tuto skutečnost uvedenou ve svém profilu na webových stránkách Czech Specials.
V případě, že cukrárna-kavárna ukončí svůj provoz, nahlásí toto ukončení neprodleně administrátorovi na czspecials@volny.cz . Administrátoři projektu mají právo znak Czech Specials na základě následných kontrol odejmout, a to v případě porušení podmínek projektu či jiném závažném pochybení, které by poškozovalo dobré jméno značky.
Základní poplatek za udělení certifikátu a znaku Czech Specials činí 1500 Kč + DPH
Platnost certifikátu je 3 roky od data vydání.