Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Čas receptu
Doba přípravy
20 min
Doba vaření
10 min
Počet porcí
6
Ingredience
6 ks vajec natvrdo
1 ks větší cibule
250 ml majonézy
5 ks sterilovaných okurek
sůl, bílý pepř
plnotučná hořčice
nálev z okurek
Vajíčkový salát, který můžeme použít jako malý předkrm s bílým pečivem,  nebo i jako pomazánku, se dělá hlavně po Velikonocích, pokud zbývají vařená vajíčka.  Do jedné varianty se přidávají i uvařené brambory, pak je to i vydatná studená večeře. 


Postup

Uvařte si vejce na tvrdo a nechte vychladnout, pak oloupejte.Vajíčka i okurky pokrájejte na menší kostičky, cibuli najemno. Smíchejte je v míse s majonézou a dochuťte pár lžícemi láku z okurek, hořčicí, solí a pepřem. Nechte pár hodin uležet a vychladit v lednici a podávejte s bílým pečivem.