Čas receptu
- Doba přípravy
- 20 min
Počet porcí
4
Ingredience
8 ks tenkých plátků šunky
1/4 l 33% smetany ke šlehání
30-40 g strouhaného křenu
špetka bílého pepře
citrónová šťáva
moučkový cukr
sůl
1/4 l 33% smetany ke šlehání
30-40 g strouhaného křenu
špetka bílého pepře
citrónová šťáva
moučkový cukr
sůl
Jedinečným svátečním předkrmem je šunková rolka s křenovou šlehačkou. Tato ryze česká specialita zahrnuje dva dávné české unikáty-vepřovou „pražskou“ šunku a čerstvý křen. Spolu s čerstvě vyšlehanou, samozřejmě jen tou “pravou “šlehačkou, je vynikajícím úvodem do svatebního, nebo svátečního hodování.
Postup
Křen nastrouhejte najemno a přidejte k němu pár kapek citronu.
Ze smetany vyšlehejte pevnou šlehačku a poté ji promíchejte s křenem.
Šlehačku dochuťte cukrem, solí a pepřem podle vlastní chuti.Ze šunky zamotejte rolky, nebo kornoutky. Každou rolku naplňte šlehačkou pomocí zdobícího sáčku a ještě ozdobte strouhaným křenem. Podávejte 2 kusy na porci.
Ze smetany vyšlehejte pevnou šlehačku a poté ji promíchejte s křenem.
Šlehačku dochuťte cukrem, solí a pepřem podle vlastní chuti.Ze šunky zamotejte rolky, nebo kornoutky. Každou rolku naplňte šlehačkou pomocí zdobícího sáčku a ještě ozdobte strouhaným křenem. Podávejte 2 kusy na porci.