Čas receptu
- Doba přípravy
- 10 min
Počet porcí
4
Ingredience
200 g špekáčků
100 g sterilovaných okurek
50 g sterilovaných cibulek
1 - 2 lžíce ochucené majonézy
1 - 2 lžíce bílého jogurtu mletý
bílý pepř
sůl
sterilovaná feferonka na ozdobu
100 g sterilovaných okurek
50 g sterilovaných cibulek
1 - 2 lžíce ochucené majonézy
1 - 2 lžíce bílého jogurtu mletý
bílý pepř
sůl
sterilovaná feferonka na ozdobu
Namísto opékání nad ohněm vyzkoušejte ze špekáčků vyrobit opravdu výživný salát, nad nímž neohrne nos ani zarputilý nepříznivec zeleniny. Aby tato masová kalorická bomba se sterilovanou zeleninou vyvolala alespoň zdání zdravého jídla, přidejte do majonézového dresinku trochu bílého jogurtu.
Postup
V míse smícháme majonézu, bílý jogurt, sůl, bílý pepř a důkladně promícháme. Špekáčky nakrájíme na plátky, sterilované okurky a cibulky na kolečka. Přidáme do hotového dresinku a lehce promícháme. Před podáváním vychladíme.