Čas receptu
- Doba přípravy
- 40 min
- Doba vaření
- 120 min
Počet porcí
10
Ingredience
1 ks kachny
0,2 l světlého piva ležák
1 kg kachního sádla
400 g bílé cibule
300 g sterilované okurky
sůl
černý mletý pepř
0,2 l světlého piva ležák
1 kg kachního sádla
400 g bílé cibule
300 g sterilované okurky
sůl
černý mletý pepř
Jen málokoho nechává moravská kuchyně chladným. Domácí kachní škvarky jsou skutečná lahůdka z východní Moravy. Jedí se k vínu, pivu i slivovici.
Postup
Celou kachnu vykostíme a i s kůží nakrájíme na malé kostky, zalijeme pivem a v troubě vyškvaříme. Přidáme kachní sádlo, nakrájenou cibuli, nudličky okurek, osolíme, opepříme. Podáváme s rozpečeným chlebem (nejlépe cibulovým nebo kmínovým) a s kyselými okurkami.