Domácí kachní škvarky zalité do sádla

Domácí kachní škvarky zalité do sádla

Čas receptu
Doba přípravy
40 min
Doba vaření
120 min
Počet porcí
10
Ingredience
1 ks kachny
0,2 l světlého piva ležák
1 kg kachního sádla
400 g bílé cibule
300 g sterilované okurky
sůl
černý mletý pepř
Jen málokoho nechává moravská kuchyně chladným. Domácí kachní škvarky jsou skutečná lahůdka z východní Moravy. Jedí se k vínu, pivu i slivovici.


Postup

Celou kachnu vykostíme a i s kůží nakrájíme na malé kostky, zalijeme pivem a v troubě vyškvaříme. Přidáme kachní sádlo, nakrájenou cibuli, nudličky okurek, osolíme, opepříme. Podáváme s rozpečeným chlebem (nejlépe cibulovým nebo kmínovým) a s kyselými okurkami.