Čas receptu
- Doba přípravy
- 20 min
- Doba vaření
- 120 min
Počet porcí
4
Ingredience
250 g předního hovězího masa
100-120 g kořenové zeleniny
1 malá cibule
celý pepř
sůl
150 ml mléka
1 - 2 vejce
100 - 120 g polohrubé mouky
1 lžíce oleje
1 lžíce nasekané petrželové natě
100-120 g kořenové zeleniny
1 malá cibule
celý pepř
sůl
150 ml mléka
1 - 2 vejce
100 - 120 g polohrubé mouky
1 lžíce oleje
1 lžíce nasekané petrželové natě
Máte-li rádi polévky se zavářkou, tenhle recept si vás obtočí kolem prstu. Nebo spíš kolem dutiny ústní zaplavené lahodnou vlnou poctivého hovězího vývaru, na níž se poveze petrželkové kapání? Ať je to tak, či onak, určitě si vyslouží zápis do vaší rodinné kuchařky! Tato polévka je regionální specialitou z okolí Prahy.
Postup
Do hrnce se studenou osolenou vodou vložíme maso. Zvolna zavaříme a sebereme tmavou pěnu. Přidáme celý pepř, kořenovou zeleninu a cibuli. Zvolna vaříme doměkka. Vývar přecedíme. Do misky nalijeme mléko, přidáme vejce, najemno nasekanou petrželku, sůl, olej a mouku. Zlehka zamícháme. V kastrolku přivedeme osolenou vodu k varu a přes cedník nebo obrácené hrubé struhadlo směs zlehka prolisujeme. Krátce povaříme a připravené kapání vkládáme do vývaru.