Čas receptu
- Doba přípravy
- 30 min
- Doba vaření
- 3 min
Počet porcí
4
Ingredience
100 g morku vydlabaného z hovězích kostí
1 vejce
100 ml mléka
150 g krájené housky bez kůrky
50 g strouhanky
sůl, pepř
muškátový květ
1 vejce
100 ml mléka
150 g krájené housky bez kůrky
50 g strouhanky
sůl, pepř
muškátový květ
Lahodná specialita z morku hovězích kostí nadchne v polévce každého labužníka.
Postup
Housku nakrájíme na malé kostičky a pokropíme mlékem. Morek utřeme se žloutkem, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového květu. Vyšleháme bílek na tuhý sníh. Housku smícháme s morkem, přidáme strouhanku a velmi opatrně vmícháme sníh z bílků. Vytvarujeme malé knedlíčky a zavářime je cca 2-3 minuty do vroucího vývaru,