Čas receptu
- Doba přípravy
- 20 min
- Doba vaření
- 3 min
Počet porcí
8
Ingredience
500 g syrových jater (hovězích nebo drůbežích
2 vejce
2 velké stroužky česneku
špetka majoránky
sůl
pepř
muškátový květ
5-10 g strouhanky na zahuštění
2 vejce
2 velké stroužky česneku
špetka majoránky
sůl
pepř
muškátový květ
5-10 g strouhanky na zahuštění
Játrové knedlíčky patří nejen do svatební polévky, ale i do každého svátečního hovězího nebo drůbežího vývaru.
Postup
Játra zbavíme žilek, nakrájíme a umeleme, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, lisovaný česnek, vejce a přidáme strouhanku dokud těsto není dostatečně husté, aby šlo tvarovat do podoby malých kulatých knedlíčků. Knedlíčky dáme do vroucí vody a ihned stáhneme teplotu tak, aby se knedlíčky prudce nevařily. Voda musí jen mírně probublávat, jinak budou knedlíčky tvrdé.