Čas receptu
							- Doba přípravy
- 15 min
- Doba vaření
- 45 min
Počet porcí
							6
							Ingredience
							650 g vnitřností z králíka
1,5 l vývaru z králíka
100 g másla
200 ml šlehačky
100 g hladké mouky
100 g mrkve
80 g celeru
50 g petržele
10 kuliček celého pepře
							1,5 l vývaru z králíka
100 g másla
200 ml šlehačky
100 g hladké mouky
100 g mrkve
80 g celeru
50 g petržele
10 kuliček celého pepře
- 3 kuličky nového koření
- bobkový list
- ocet
- sůl
						Výborná sytá polévka z králičího vývaru a vnitřností. Tato polévka je regionální specialita z Krkonoš.
						
					
					Postup
					Připravíme si vývar z králíka, pepře a nového koření. Uvařený pajšl a koření vyjmeme. Na másle orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme povařit do vývaru. Vývar posléze zahustíme šlehačkou s rozšlehanou hladkou moukou. Mezitím pajšl rozkrájíme na nudličky a znovu vše necháme společně povařit ve vývaru. Polévku dochutíme solí a octem.
				
			