Ovocná polévka Rambulice

Ovocná polévka Rambulice

Čas receptu
Doba přípravy
10 min
Doba vaření
30 min
Počet porcí
4
Ingredience
1 l vody
25 - 50 dkg ovoce
0,25 l mléka nebo 0,25 l husté kysané smetany
1 lžíce bramborového škrobu
badyán
skořice
piškot
cukr
Ovocná polévka je na jídelníčcích českých restaurací spíš vzácností, tato sezonní specialita z Českého ráje  určitě zachutná dětem i dospělým.


Postup

Omyté a očištěné ovoce nakrájíme (jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, švestky jen vypeckujeme a rozpůlíme) a dáme vařit do vody ochucené špetkou soli, badyánem a skořicí. Když je ovoce rozvařené, podle chuti osladíme a zahustíme zátřepkou, kterou připravíme ze sladkého mléka nebo kysané smetany smíchané se lžičkou bramborového škrobu. Podáváme se sladkým piškotem.