Moravská cibulačka s uzenám masem

Moravská cibulačka s uzenám masem

Čas receptu
Doba přípravy
10 min
Doba vaření
20 min
Počet porcí
4
Ingredience
800 g vývaru
100 g bílého vína
 300 g cibule
 80 g oleje
čerstvý pepř
sůl
80 g uzeného masa
pažitka
Také jste slyšeli, že cibulová polévka pochází z Francie? Kdo ví. Možná její recepturu zanechal švarné moravské hospodyňce některý z Napoleonových vojáků, když táhnul z bitvy u Slavkova. A možná, že si tenhle jednoduchý pokrm vymysleli místní už dávno předtím. Důležité je, že chutná pořád stejně dobře! Tato polévka je regionální specialitou z jižní Moravy.


Postup

Na oleji orestujeme na klínky nakrájenou cibuli a osolíme.Přidáme čerstvý pepř a zalijeme vínem a vývarem. Krátce povaříme. Při servírování do polévky přidáme orestované nakrájené uzené maso a nasekanou pažitku.