Čas receptu
- Doba přípravy
- 15 min
- Doba vaření
- 20 min
Počet porcí
4
Ingredience
olej (sádlo)
2 cibule
500 g brambor
sůl
pepř
sladká paprika
divoké koření (bobkový list, tymián, pepř, nové koření)
1 l vody
200 ml smetany
2 cibule
500 g brambor
sůl
pepř
sladká paprika
divoké koření (bobkový list, tymián, pepř, nové koření)
1 l vody
200 ml smetany
2 lžíce hladké mouky
Smetanová polévka ochucená divokým kořením bude vašim hostům mizet z talíře jako pára nad hrncem. Tato polévka je regionální specialitou z okolí Prahy.
Postup
Na oleji nebo sádle usmažíme cibulku, přidáme brambory nakrájené na kostičky.Osolíme, opepříme, přidáme papriku – orestujeme. Pak zalijeme vodou a necháme vařit doměkka. V dalším hrnci si uděláme vývar z divokého koření. Vývar přidáme k bramborám. Vše zahustíme smetanou ve které jsme rozmíchali hladkou mouku.