Hrstková polévka

Hrstková polévka

Čas receptu
Doba přípravy
10 min
Doba vaření
30 min
Počet porcí
4
Ingredience
50 g hrachu
50 g fazolí
50 g čočky
50 g krup
50g kořenové zeleniny
jíška z 30 g sádla a 30 g hladké mouky
1 l vody
sůl
cibule
  • majoránka
  • česnek
Hustá luštěninová polévka zasytí jako hlavní chod, její příprava je ale podstatně kratší. Stačí si jen večer vzpomenout a namočit luštěniny, aby byly na druhý den připravené k rychlému uvaření. Tato polévka je regionální specialitou střední Moravy a někde se jí říká i "trošková".


Postup

Večer si namočíme všechny luštěniny a druhý den je uvaříme v téže vodě s kroupami do změknutí. Před dovařením polévky přidáme strouhanou kořenovou zeleninu a cibuli. Polévku zahustíme jíškou a okořeníme majoránkou a česnekem. Osolíme podle chuti