Čas receptu
- Doba přípravy
- 10 min
- Doba vaření
- 30 min
Počet porcí
4
Ingredience
150 g moučných brambor
sůl
20 g sádla
1 malá cibule
200 g směsi čerstvých hub
mletý pepř
kopr
2 - 3 lžíce kysané smetany
sůl
20 g sádla
1 malá cibule
200 g směsi čerstvých hub
mletý pepř
kopr
2 - 3 lžíce kysané smetany
Východočeská krajina vyzývá k procházkám přírodou a až bude houbová sezóna v plném proudu, určitě se z výletu nevrátíte s prázdným košíkem. Jestli bylo právě po dešti a potřebujete zahřát prokřehlé tělo, tak vám nejspíš přijde vhod vydatná smetanová polévka provoněná čerstvě nasbíranými hříbky.
Tato polévka je regionální specialitou východních Čech.
Postup
Oškrábané brambory nakrájíme na kostky a vložíme do osolené vody. Zvolna uvaříme doměkka. V kastrolu na tuku osmahneme najemno nakrájenou cibuli, ke které přidáme očištěné pokrájené houby. Osolíme, opepříme a podusíme. Poté přidáme doměkka uvařené brambory, jemně nakrájený kopr, kysanou smetanu. Krátce prohřejeme.