Čas receptu
- Doba přípravy
- 20 min
- Doba vaření
- 40 min
Počet porcí
6
Ingredience
1,5 l vývaru
1 l vody
50 g sádla
30 g slaniny
2 cibule
50 g hladké mouky
400 g předvařených drštěk
200 g šunky od kosti
česnek,majoránka,sůl, pepř, muškátový oříšek
250 ml smetany
1 l vody
50 g sádla
30 g slaniny
2 cibule
50 g hladké mouky
400 g předvařených drštěk
200 g šunky od kosti
česnek,majoránka,sůl, pepř, muškátový oříšek
250 ml smetany
Češi jsou bezesporu polévkový národ. Je ovšem jedna polévka, kterou část strávníků odmítá, aniž ji kdy ochutnala. Ano, řeč je o dršťkové. Když se ovšem dobře připraví, chutná výborně! V Čechách známe dvě varianty drštkové, tato je specialita z Prahy.
Postup
Do kastrolu dáme sádlo, jemně nakrájenou slaninu a rozškvaříme. Vložíme nakrájenou cibuli, kterou krátce osmažíme a vše zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem. Přidáme uvařené nakrájené drštky, šunku, ochutíme kořením, krátce povaříme a na závěr zjemníme smetanou