Čas receptu
- Doba přípravy
- 15 min
- Doba vaření
- 30 min
Počet porcí
4
Ingredience
150 g kořenové zeleniny
1 malá cibule
1 - 2 lžíce tuku (oleje nebo sádla)
150 g tmavého chleba
750 ml vývaru
sůl
mletý pepř
drcený kmín
petrželka
1 malá cibule
1 - 2 lžíce tuku (oleje nebo sádla)
150 g tmavého chleba
750 ml vývaru
sůl
mletý pepř
drcený kmín
petrželka
I když vaše spíž zásobami právě nepřetéká, na tento pokrm určitě doma najdete suroviny vždycky. Postačí vám trocha mrkve, celeru a petržele, masový vývar a pár kousků chleba. Nastrouhané pečivo polévku krásně zahustí a první chod či vydatnou přesnídávku stačí už jen rozdělit do talířů. Tato polévka je regionální specialitou z oblasti severních Čech
Postup
V kastrolu na tuku zlehka osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli se zeleninou. Přidáme nastrouhaný chléb, zalijeme vývarem (může být i z kostky), osolíme, opepříme, okmínujeme a důkladně promícháme. Hotovou polévku servírujeme s najemno nakrájenou petrželkou.