Čas receptu
- Doba přípravy
- 30 min
- Doba vaření
- 30 min
Počet porcí
4
Ingredience
700 g jelení nebo kančí kýty
2 lžíce oleje
mletý pepř
drcený jalovec
1 cl jalovcové pálenky
1 malá cibule
150 ml červeného vína
250 ml vývaru
10 g másla
sůl
zelí
1/4 hlávky zelí
1 cibule
40 g másla
2 lžíce brusinkové marmelády
200 ml červeného vína
2 lžíce oleje
mletý pepř
drcený jalovec
1 cl jalovcové pálenky
1 malá cibule
150 ml červeného vína
250 ml vývaru
10 g másla
sůl
zelí
1/4 hlávky zelí
1 cibule
40 g másla
2 lžíce brusinkové marmelády
200 ml červeného vína
Může mít něco společného jelen, pálenka a víno? Kdepak, nejde o myslivce posilněného alkoholem, ale o zajímavý recept na přípravu zvěřiny. Jelení steaky oflambujeme na pálence, podlijeme vínem a podáváme s pikantním červeným zelím. Taková kombinace zaručeně žádného milovníka dobrého jídla nezarmoutí. Tato úprava zvěřiny je regionální specialitou ze Šumavy.
Postup
Maso očistíme, okořeníme pepřem a jalovcem a na rozpáleném oleji ho zprudka opečeme z obou stran, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, zastříkneme pálenkou (můžeme i oflambovat), podlijeme červeným vínem, vývarem, povaříme 5 minut, zjemníme máslem, nakonec osolíme.
zelí
Zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na kostičky. Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme zelí, brusinkovou marmeládu, orestujeme a podlijeme červeným vínem. Osolíme a dusíme cca 20 minut.
zelí
Zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na kostičky. Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme zelí, brusinkovou marmeládu, orestujeme a podlijeme červeným vínem. Osolíme a dusíme cca 20 minut.