Čas receptu
Počet porcí
0
Ingredience
400 - 600 g uzené pečeně
400 g mladého hrášku
2 lžíce másla
2 lžíce polohrubé mouky
2 - 3 lžíce vývaru z uzeného masa
mletý bílý pepř, sůl
400 g mladého hrášku
2 lžíce másla
2 lžíce polohrubé mouky
2 - 3 lžíce vývaru z uzeného masa
mletý bílý pepř, sůl
Mají vaši malí strávníci nejraději hamburgry s kečupem a vy už vážně nevíte, čím se jim zavděčit? Neházejte hrách na stěnu! Raději jej uvařte v uzeném vývaru a obložte plátky kouřem vonícího masa. Tato úprava uzeného masa je regionální specialitou Českého ráje.
Postup
Mladý hrášek podlijeme vývarem z uzeného masa, osolíme a opepříme. Z másla a mouky vytvoříme jíšku, přidáme k hrášku. Společně podusíme a poté prolisujeme. Uzenou pečeni nakrájíme na plátky a přiložíme k jednotlivým porcím kaše. Mladý hrášek podlijeme vývarem z uzeného masa, osolíme a opepříme. Z másla a mouky vytvoříme jíšku, přidáme k hrášku. Společně podusíme a poté prolisujeme. Uzenou pečeni nakrájíme na plátky a přiložíme k jednotlivým porcím kaše.