Šulky aneb zelné závitky

Šulky aneb zelné závitky

Čas receptu
Doba přípravy
40 min
Doba vaření
40 min
Počet porcí
4
Ingredience
500 g vepřové mleté plece
1 hlávka bílého zelí
2 hrnky klasické rýže
1 střední rajský protlak
1 sklenice kysaného zelí
bobkový list nové koření
červená sypaná paprika
sůl
feferonky
Zkuste odolat a nechte si něco z oběda i na druhý den. Uvidíte, že vám závitky s rýží budou chutnat možná ještě víc, když dojde k dokonalenému propojení chutí. S přílohou si v tomto případě nemusíte dělat starosti - stačit vám bude jen bílý chleba. Regionální specialita z Krkonoš.


Postup

>Omytou a očištěnou celou hlávku zelí ponoříme do většího hrnce s vodou a vaříme. Během vaření odkrajujeme z hlávky list polistu, až odkrojíme košťál. Mleté maso osolíme, okořeníme a promícháme s nevařenou rýží a s rajským protlakem. Směs zabalíme do uvařených listů z hlávkového zelí. Naplněné závitky postupně navrstvíme s kysaným zelím do hrnce a a to tak, že dno hrnce vyskládáme závitky a na ně dáme vrstvu zelí a bobkový list, opět závitky a zelí, až se celý hrnec naplní. Pak zalijeme vodou a vše dusíme do změknutí.<