Čas receptu
- Doba přípravy
- 15 min
- Doba vaření
- 40 min
Počet porcí
4
Ingredience
4 plátky vepřové kýty á 120
200 g párků
200 g kysaného sterilovaného zelí
2 lžíce oleje
hladká mouka
sůl,mletý pepř
200 g párků
200 g kysaného sterilovaného zelí
2 lžíce oleje
hladká mouka
sůl,mletý pepř
Úhledný závitek, který v sobě skrývá zelnou náplň s párkem, dovede rozjasnit tvář každého jedlíka. Díky šťávě ze zelí maso zkřehne a získá pikantně nakyslou chuť. Abyste vydatné jídlo odlehčili, podávejte s bramborami upravenými podle libosti. Tato úprava vepřového masa je regionální specialitou severozápadních Čech.
Postup
Plátky masa důkladně naklepeme, osolíme, okořeníme a rozložíme na ně sterilované zelí. Přidáme párek, zabalíme a vzniklý závitek upevníme párátky. Závitky obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. Poté podlijeme a zvolna dusíme. Z měkkých závitků odstraníme párátka. Výpek vysmahneme, odstraníme přebytečný tuk, podlijeme malým množstvím vývaru nebo vodou. Krátce povaříme a podáváme.