Čas receptu
- Doba přípravy
- 720 min
- Doba vaření
- 40 min
Počet porcí
4
Ingredience
800 g krkovice vcelku bez kosti
500 g kysaného zelí
200 g slaniny
100 ml piva
100 ml oleje
8 lžic hořčice
1 palička česneku
mletý kmín, sůl, pepř
500 g kysaného zelí
200 g slaniny
100 ml piva
100 ml oleje
8 lžic hořčice
1 palička česneku
mletý kmín, sůl, pepř
Zelí našlo v krkonošském jídelníčku široké využití. V tomto případě jej použijeme jako nádivku do krkovičky, kterou navíc naložíme do speciální pivní marinády. Už cítíte, jak maso krásně křehne a rozplývá se na jazyku?
Postup
Krkovici nakrájíme na dvoucentimetrové plátky a prokrojíme do nich kapsu. Krkovici zlehka naklepeme a dáme pozor, abychom ji nepotrhali. Kapsu zevnitř potřeme hořčicí (na 1 porci 1 lžíci). Plníme plátkem slaniny a odkapaným kysaným zelím, ochutíme drceným kmínem, který vpracujeme do masa. Pěkně stáhneme, můžeme sepnout špejlí, osolíme, opepříme. Rozdrcený nebo najemno nasekaný česnek smícháme se zbytkem hořčice, pivem a olejem, vše dobře rozmícháme. Do marinády vložíme maso a necháme marinovat ideálně 12 hodin. Pečeme na grilu nebo v troubě.