Domácí sekaná

Domácí sekaná

Čas receptu
Doba přípravy
20 min
Doba vaření
60 min
Počet porcí
8
Ingredience
1 kg mletého masa (3/4 kg vepřového masa, 1/4 kg hovězího masa)
1 menší najemno nakrájená cibule
4 stroužky rozdrceného česneku
3 vejce
trochu vody
2 namočené vymačkané housky
60 g slaniny nakrájené na kostičky
sůl
pepř
majoránka
strouhanka nebo trochu hladké mouky
Pokud už máte v oku a ruce správné poměry surovin, dokážete ze sekané vykouzlit pokrm, který chutná stejně dobře na talíři s bramborem a okurkou, nebo jako svačinka mezi chleby.


Postup

Ze všech uvedených ingrediencí vypracujeme kompaktní těsto. Voda nám pomůže masovou směs pěkně spojit. Z hmoty vytvarujeme šišku (nebo dvě malé) a vložíme ji do tukem vytřeného pekáče.

Krátce po zapečení sekanou podlijeme trochou vody. Za občasného přelévání výpekem a podlévání vodou ji upečeme do nazlátlé barvy.