Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Čas receptu
Doba přípravy
30 min
Doba vaření
20 min
Počet porcí
4
Ingredience
200 g uzené krkovice
900 g brambor vařených ve slupce
180 g hrubé mouky
80 g krupice
sádlo
2 cibule
1 vejce
sůl
 trocha hladké mouky na vyválení knedlíků
Na popsání hesla „knedlík“ bychom v encyklopedii české gastronomie potřebovali několik stránek. Bramborové knedlíky s uzeným by tu určitě měly čestnou pozici, nicméně mnohem lepší než o nich číst a psát, je vařit a ochutnávat…


Postup

Uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl, vypracujeme těsto. Vyválíme asi 0,5 cm silné pláty a rozkrájíme na čtverce asi 5x5 cm.

Najemno nasekané kousky uzeného masa zabalíme do těsta a vaříme v osolené vodě asi 10–12 minut. Vařené knedlíky vyjmeme a podáváme přelité cibulkou osmaženou na sádle.