Čas receptu
- Doba přípravy
- 120 min
- Doba vaření
- 10 min
Počet porcí
10
Ingredience
1 kg ve slupce vařených brambor
400 g hrubé mouky
1 vejce
5 jablek
cukr moučka
skořice
olej
sůl
400 g hrubé mouky
1 vejce
5 jablek
cukr moučka
skořice
olej
sůl
Pěstování brambor se v podhůří dařilo, a tak nemohou chybět ani v dalším tradičním receptu z této oblasti. Do sladké pochoutky kromě zemských jablíček patří také ta obyčejná, nejlépe z vlastní zahrádky. Po rozplývajících se šátečcích se určitě zapráší dřív, než stihnete dosmažit poslední z nich!
Postup
Z oloupaných a prolisovaných studených brambor, mouky, vejce a soli připravíme vláčné bramborové těsto, ze kterého tvoříme čtverečky. Plníme je nastrouhanými jablky, která sypeme cukrem se skořicí. Každý čtvereček těsta přehneme a spojíme, abychom vytvořili šáteček. Připravené šátečky smažíme v rozpáleném oleji. Na závěr ještě posypeme skořicovým cukrem.