Čas receptu
- Doba přípravy
- 30 min
- Doba vaření
- 30 min
Počet porcí
6
Ingredience
100 g hladké mouky
1/4 l mléka
50 g droždí
5 cl rumu
20 g vanilkového cukru
čerstvé nebo sušené švestky na 6 porcí
50 g mletého cukru
300 g smetany na šlehání
olej
mandle 1 ks na 1 švestku.
1/4 l mléka
50 g droždí
5 cl rumu
20 g vanilkového cukru
čerstvé nebo sušené švestky na 6 porcí
50 g mletého cukru
300 g smetany na šlehání
olej
mandle 1 ks na 1 švestku.
Švestky jsou prý nejlepší v tekutém stavu, ale bylo by škoda nevyzkoušet recept, ve kterém se švestky nejdříve marinují, pak smaží a nakonec ještě pokapou rumem. Sladká delikatesa ze severní Moravy.
Postup
Čerstvé nebo sušené švestky pokapeme rumem, plníme mandlí a marinujeme. Vyrobíme lité kynuté těsto, kterým švestku obalíme a vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme. Teplé cukrujeme vanilkovým cukrem a pokapeme rumem, zdobíme šlehanou smetanou