Čas receptu
- Doba přípravy
- 10 min
- Doba vaření
- 30 min
Počet porcí
4
Ingredience
2–3 větší jablka
400 ml mléka
3 vajíčka
hladká mouka
olej na smažení
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr šlehačka
400 ml mléka
3 vajíčka
hladká mouka
olej na smažení
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr šlehačka
Vynikající hlavní jídlo nebo dezert. Připravovala se všude tam, kde bylo dostatek jablek. Dospělí si jablíčka polévali vinným šodó, pro děti zase byla tato varianta s vanilkovým krémem. Vynikající jsou i obalená ve skořicovém cukru.
Postup
Připravíme vanilkovou omáčku z pudinku, který rozmícháme ve větším množství mléka tak, aby byl řidší. Osmažená jablíčka na talíři přeléváme touto omáčkou. Zdobíme šlehačkou.