Čas receptu
- Doba přípravy
- 15 min
- Doba vaření
- 20 min
Počet porcí
4
Ingredience
4 pstruzi
4 plátky slaniny
400 g čerstvých hub
200 g másla
1 velká cibule
libeček
petrželka kudrnka
olej
drcený kmín
sladká mletá paprika
sůl
pepř
česnek
4 plátky slaniny
400 g čerstvých hub
200 g másla
1 velká cibule
libeček
petrželka kudrnka
olej
drcený kmín
sladká mletá paprika
sůl
pepř
česnek
Pstruhy s houbami se blýsknete jak při grilovací party, tak i nedělním obědě. Příprava tohoto zdravého a chutného jídla vám navíc zabere jen půlhodinku. Tato úprava pstruha je regionální specialita Šumavy.
Postup
Cibuli, česnek a houby nakrájíme na větší plátky. Cibuli s česnekem opečeme na másle, přihodíme houby, orestujeme a přidáme nasekané bylinky - libeček a petrželku. Okořeníme pepřem, drceným kmínem, špetkou mleté papriky, osolíme, dobře promícháme a necháme zchladnout. Pstruhy osolíme, do břišní dutiny vkládáme plátek slaniny a houbovou nádivku. Ze shora ještě opepříme, okmínujeme a pečeme v troubě asi 20 minut.