Čas receptu
- Doba přípravy
- 10 min
- Doba vaření
- 20 min
Počet porcí
4
Ingredience
600 g filetů z kapra
20 g česneku
4 vejce
libeček
pepř
sůl
200 g hladké mouky na obalování
sladká mletá paprika
500 ml oleje na smažení
20 g česneku
4 vejce
libeček
pepř
sůl
200 g hladké mouky na obalování
sladká mletá paprika
500 ml oleje na smažení
Pro všechny, kdo rádi vaří a nebojí se experimentovat, je tu tradiční česká ryba připravená netradičním způsobem. Sliby se mají plnit o Vánocích, ale smažený kapr chutná celý rok! Tato úprava kapra je jihočeskou regionální specialitou.
Postup
Kapra vykostíme a z filetů nakrájíme nudličky ve velikosti větších hranolků. Z vajec, drceného česneku, libečku, soli a pepře vymícháme těstíčko, do kterého kapříka naložíme alespoň na dvě hodiny. Poté kapra vyjmeme a necháme okapat. Do mouky přidáme papriku a v této moučné směsi obalíme nudličky, které smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Vhodnou přílohou je salát z bílého zelí nebo listové saláty.