Čas receptu
- Doba přípravy
- 20 min
- Doba vaření
- 20 min
Počet porcí
6
Ingredience
1,5 kg vykuchaný kapr
80 g oleje
120 g másla
1 citron
0,2 l suchého červeného vína
sůl, bílý pepř
80 g oleje
120 g másla
1 citron
0,2 l suchého červeného vína
sůl, bílý pepř
Jihočeská specialita, kde se netradičně používá k podlití ryby červené víno a k ochucení citronová šťáva.
Postup
Očištěného a vykuchaného kapra opláchneme, nasekáme na porce, které osolíme a na horkém tuku opečeme po obou stranách. Opečeného kapra mírně podlijeme vodou, červeným vínem a podusíme. Šťávu ochutíme citronovou šťávou, dochutíme solí, zjemníme máslem a krátce ještě prohříváme pod pokličkou. Jihočeský kapr Jordán chutná nejlépe s různě upravenými brambory.