Čas receptu
- Doba přípravy
- 20 min
- Doba vaření
- 20 min
Počet porcí
4
Ingredience
4 porce kapra s kůží po cca 120 - 150 g
80 g slaniny
1 - 2 lžíce oleje
2 - 4 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
sladká paprika
hladká mouka
80 g slaniny
1 - 2 lžíce oleje
2 - 4 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
sladká paprika
hladká mouka
V kraji rybníků rozhodně nemůže na talíři chybět dobrota z vodní říše. Pravého českého kapra určitě seženete, i pokud nemáte zrovna čas či rybářský lístek, abyste ho ulovili sami. Vyzkoušejte si z něj připravit pokrm, který možná jídával na svém panství sám pan Petr Vok z Rožmberka. Tato úprava je regionální jihočeskou specialitou.
Postup
Jednotlivé kousky ryby protkneme úzkými proužky slaniny. Potřeme je směsí soli, rozetřeného česneku a pepře. Mouku smícháme s paprikou a ve vzniklém těstíčku obalíme připravené porce kapra. Pomalu opékáme na oleji. Na závěr vložíme rybu do středně vyhřáté trouby a ještě chvíli propékáme. Porce ryby můžeme také nejprve potřít směsí česneku, soli a pepře a až poté obalit plátky slaniny. Další postup je stejný.