Čas receptu
- Doba přípravy
- 5 min
- Doba vaření
- 10 min
Počet porcí
4
Ingredience
800 g filet z candáta
50 ml oleje
40 g másla
drcený kmín
sůl
bílý pepř
50 ml oleje
40 g másla
drcený kmín
sůl
bílý pepř
Candát je jedna z nejchutnějších sladkovodních ryb. Jednoduchá úprava, kdy hlavním kořením je kmín, je oblíbenou specialitou ze Šumavy. Výbornou přílohou je teplá sezonní zelenina a opečený brambor.
Postup
Filety osušíme,osolíme, opepříme a okmínujeme. Napřed kůží dolů prudce opečeme na rozpáleném oleji, pak ztlumíme teplotu a mírně dopékáme. Rybu vyndáme z pánve, mírně podlijeme horkou vodou, zredukujeme a přidáme máslo. Prohřejeme a šťávou přelijeme rybí filety.