Candát na kmíně

Candát na kmíně

Čas receptu
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
10 min
Počet porcí
4
Ingredience
800 g filet z candáta
50 ml oleje
40 g másla
drcený kmín
sůl
bílý pepř
 
Candát je jedna z nejchutnějších sladkovodních ryb. Jednoduchá úprava, kdy hlavním kořením je kmín, je oblíbenou specialitou ze Šumavy. Výbornou přílohou je teplá sezonní zelenina a opečený brambor.


Postup

Filety osušíme,osolíme, opepříme a okmínujeme. Napřed kůží dolů prudce opečeme na rozpáleném oleji,  pak ztlumíme teplotu a mírně dopékáme. Rybu vyndáme z pánve, mírně podlijeme horkou vodou, zredukujeme a přidáme máslo. Prohřejeme a šťávou přelijeme rybí filety.