Čas receptu
- Doba přípravy
- 20 min
- Doba vaření
- 30 min
Počet porcí
4
Ingredience
800 g candáta
20 g másla
50 g sádla
hladká mouka
sůl
kmín
300g červené čočky
1 ks červené cibule
2 lžíce hladkolisté petržele (nasekané)
mladý špenát
řapíkatý celer
1 lžíce olivového oleje
20 g másla
50 g sádla
hladká mouka
sůl
kmín
300g červené čočky
1 ks červené cibule
2 lžíce hladkolisté petržele (nasekané)
mladý špenát
řapíkatý celer
1 lžíce olivového oleje
Klasická a velmi rychlá úprava českých sladkovodních ryb. Místo candáta si dosadíme kapra, štiku nebo pstruha, pokmínujeme, důkladně opečeme a podáváme.
Postup
Porce ryby osolíme, okmínujeme a poprášíme moukou.
Rybu pečeme v rozehřátém sádle zvolna po obou stranách doměkka. Tuk od pečení zastříkneme vývarem, převaříme a zjemníme máslem. Touto šťávou přelijeme rybu na talíři.
Červenou čočku namočíme na 4 hodiny do studené vody, pak ji zalijeme čistou vodou, osolíme a uvaříme na půl. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi na lžíci oleje. Přidáme čočku, prohřejeme, ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a přimícháme zelenou petrželku a mladý špenát.
Servírujeme společně s čerstvým candátem.
Rybu pečeme v rozehřátém sádle zvolna po obou stranách doměkka. Tuk od pečení zastříkneme vývarem, převaříme a zjemníme máslem. Touto šťávou přelijeme rybu na talíři.
Červenou čočku namočíme na 4 hodiny do studené vody, pak ji zalijeme čistou vodou, osolíme a uvaříme na půl. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi na lžíci oleje. Přidáme čočku, prohřejeme, ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem a přimícháme zelenou petrželku a mladý špenát.
Servírujeme společně s čerstvým candátem.