Králík v šouletu

Králík v šouletu

Čas receptu
Doba přípravy
20 min
Doba vaření
60 min
Počet porcí
4
Ingredience
1 kg králičího masa
250 g krup
250 g hrachu
1 větší cibule
6 stroužků česneku
3 polévkové lžíce oleje
sůl
mletý pepř
majoránka
vývar na podlití
 
Jak dobře víme, šoulet je tradiční židovské jídlo připravené z hrachu a krup. Jak asi chutná ve spojení s českým králíkem? Vyzkoušejte sami, příprava je jednoduchá a rychlá. Regionální specialita z Plzeňska.


Postup

Zvlášť uvaříme kroupy a hrách doměkka. Králíka naporcujeme na díly, osolíme je a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Osmažíme najemno nakrájenou cibuli, vložíme na ni opečené kousky králíka, zalijeme vývarem, přidáme utřený česnek, pepř a majoránku. Vše dusíme, až je maso měkké. Hrách a kroupy smícháme a do vymaštěného pekáčku klademe vždy vrstvu šouletu a kousky králíka. Zalijeme necezenou omáčkou, ve které se králík dusil, a navrch králíka zakryjeme vrstvou šouletu. Pod pokličkou v troubě dodusíme