Čas receptu
- Doba přípravy
- 20 min
- Doba vaření
- 90 min
Počet porcí
4
Ingredience
4 ks králičích stehen
1/2 hlávky červeného zelí
2 vejce
400 g vařených brambor
sádlo
300 g másla
směs bylinek-petrželka, pažitka
sůl
kmín
pepř
med
ocet
1/2 hlávky červeného zelí
2 vejce
400 g vařených brambor
sádlo
300 g másla
směs bylinek-petrželka, pažitka
sůl
kmín
pepř
med
ocet
Králík s bylinkami, dušené červené zelí, a k tomu jako netradiční příloha bramborové omelety. Nezní to jako dokonalé spojení? Regionální specialita z okolí Prahy.
Postup
Omytá a osolená stehna dáme péct na másle s hrstí bylinek. Mezitím si na nudličky nakrájíme zelí, osolíme ho, opepříme, osladíme medem, ochutíme octem a necháme vařit. Jako přílohu přidáváme omelety - kostky vařených brambor opečeme na sádle, přidáme kmín, rozšlehané vejce, osolíme, opepříme. Opečeme, aby byla omeleta vlahá.