Čas receptu
- Doba přípravy
- 30 min
- Doba vaření
- 60 min
Počet porcí
4
Ingredience
Králík
1 cibule
400 g slaniny
1 lžíce tuku
300 ml vývaru
100 ml vína
4 stroužky česneku
1 naporcovaný králík
Nádivka
3 vejce
3 žemle v mléce
5 dkg másla
zelená petržel
sůl
muškátový květ
pepř
1 cibule
400 g slaniny
1 lžíce tuku
300 ml vývaru
100 ml vína
4 stroužky česneku
1 naporcovaný králík
Nádivka
3 vejce
3 žemle v mléce
5 dkg másla
zelená petržel
sůl
muškátový květ
pepř
Pečínka je sice výborná, ale těch kalorií… U králičího masa se výčitek bát nemusíte, a pokud si jej naplníte jemnou nádivkou z vajec a žemlí, ještě si skvěle pochutnáte.
Postup
Maso z králíka nakrájíme na díly a prošpikujeme slaninou, osolíme a orestujeme na tuku, poté přidáme nahrubo krájenou slaninu, česnek a cibuli. Opečeme tak, aby králík získal zlatohnědou barvu, podlijeme vývarem a vínem a dusíme do změknutí.
Na nádivku utřeme vejce s kouskem másla, přidáme housky rozmočené v mléce, sekanou zelenou petržel, muškátový květ, pepř a sůl a sníh z našlehaných bílků. Nádivku rozetřeme do vymaštěné formy, nahoře potřeme máslem a dáme zapéci dozlatova.
Na nádivku utřeme vejce s kouskem másla, přidáme housky rozmočené v mléce, sekanou zelenou petržel, muškátový květ, pepř a sůl a sníh z našlehaných bílků. Nádivku rozetřeme do vymaštěné formy, nahoře potřeme máslem a dáme zapéci dozlatova.