Čas receptu
- Doba přípravy
- 30 min
- Doba vaření
- 90 min
Počet porcí
4
Ingredience
600 - 800 g králičího zadku
100 - 120 g libové slaniny
100 ml bílého vína
200 ml smetany
100 g kořenové zeleniny
1 malá cibule
1/2 lžičky rajského protlaku
hořčice
sůl
mleté divoké koření
příloha
houskový knedlík
100 - 120 g libové slaniny
100 ml bílého vína
200 ml smetany
100 g kořenové zeleniny
1 malá cibule
1/2 lžičky rajského protlaku
hořčice
sůl
mleté divoké koření
příloha
houskový knedlík
Divocí králíci jsou dnes v naší přírodě k vidění spíš vzácně, a tak si pro tento recept vystačíte s jeho domácím příbuzným. Když k němu přidáte to správné koření, bude výsledek neméně skvělý. A protože jsme na jižní Moravě, nemůže v lahodné smetanové omáčce chybět trochu vína.
Postup
Králičí maso rozdělíme na dílky velké 50-70 g. Protáhneme jimi část proužků slaniny, obalených v mletém divokém koření. Potřeme směsí ze soli, hořčice, rajského protlaku a části vína. Necháme 6 - 8 hodin odležet. Poté na zbytku slaniny zlehka osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidáme odleželé maso. Zastříkneme vínem a zvolna dusíme doměkka. Na závěr přilijeme smetanu. Maso vyjmeme. Omáčku se zeleninou nezahušťujeme, ale prolisujeme nebo rozmixujeme.