Čas receptu
- Doba vaření
- 20 min
Počet porcí
4
Ingredience
800 g jehněčí kotlety zbavené kostí a blan
150 g másla
8 stroužků česneku
kmín, sůl, špetka majoránky
2 lžíce sušené máty
80 ml olivového oleje
1 snítka rozmarýnu
150 g másla
8 stroužků česneku
kmín, sůl, špetka majoránky
2 lžíce sušené máty
80 ml olivového oleje
1 snítka rozmarýnu
Anglický král Eduard VII. si Mariánské Lázně opravdu oblíbil – navštívil je desetkrát. Uznávaný lev salonů, který udával módu celé Evropě, si potrpěl i na dobré jídlo. Lázeňští kuchaři se předháněli ve specialitách, které pro mlsného prince připravovali – a toto je jedna z nich.
Postup
Maso nakrájíme na malé kousky, proložíme česnekem, pokapeme olejem a dáme na 24 hodin do chladničky. Když maso vyjmeme, můžeme se rozhodnout pro dvojí způsob přípravy: buď utvoříme z masa hroudu, kterou posypeme sušenou mátou, položíme na ni snítku rozmarýnu, přidáme lžíci másla, zabalíme do alobalu a dáme do trouby upéct, nebo maso na másle osmažíme. Hotové maso klademe na nahřáté talíře. Jako přílohu podáváme opečené brambory a teplou zeleninu.