Jehněčí medailonky v zelenině

Jehněčí medailonky v zelenině

Čas receptu
Doba přípravy
20 min
Doba vaření
20 min
Počet porcí
4
Ingredience
400 – 500 g jehněčího masa (z kýty nebo odkostěného hřbetu)
sůl
bílý pepř
hladká mouka
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
1 středně velká cibule
600 g předvařené zeleniny (karotka, brokolice, chřest, fazolky
Jehněčí maso se jedlo již v mladší době kamenné. Nebudeme vás však nutit do tehdejšího opékání nad ohněm. Náš návod na přípravu je určen pro pohodlí moderní kuchyně, a tak vám postačí sporák a hlubší pánev. Pokrmem, který vyniká jemnou vůní a výtečnou chutí, můžete směle pohostit každého gurmána. Regionální specialita střední Moravy.


Postup

Z jehněčího masa nakrájíme medailonky, zlehka je naklepeme, osolíme, okořeníme a obalíme v hladké mouce. Poté je na oleji opečeme, přidáme máslo a najemno nakrájenou cibuli. Osmahneme, vložíme uvedenou předvařenou zeleninu a zvolna podusíme