Čas receptu
- Doba přípravy
- 15 min
- Doba vaření
- 30 min
Počet porcí
4
Ingredience
600 g vařeného hovězího masa ,100 g másla ,100 g sterilovaných okurek, 1 cibule ,300 ml hovězího vývaru ,300 ml smetany ke šlehání ,čerstvě mletý bílý pepř, sůl
Omáčky různého typu jsou jedním z poznávacích znaků české kuchyně. Nejčastěji je na talíři objevíme ve spojení s hovězím masem. Tak je tomu i v tomto případě, který dokazuje, že omáčky je možné připravit z prakticky veškeré zeleniny. Tato omáčka je regionální specialitou severozápadních Čech.
Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle a zalijeme smetanou a vývarem, necháme zredukovat na poloviční množství. Omáčku ochutíme na kostičky krájenou okurkou, solí a bílým pepřem. Povaříme a podáváme s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem.