Čas receptu
- Doba přípravy
- 20 min
- Doba vaření
- 40 min
Počet porcí
4
Ingredience
4 plátky hovězí roštěné
300 g čerstvých lišek hub
1 střední cibule
500 ml hovězího vývaru
1 lžíce sádla
2 lžíce másla
1 lžíce octa
hladká mouka
sůl
pepř
300 g čerstvých lišek hub
1 střední cibule
500 ml hovězího vývaru
1 lžíce sádla
2 lžíce másla
1 lžíce octa
hladká mouka
sůl
pepř
Roštěnky na houbách patřily vždy ke specialitám na jídelních lístcích dobrých restaurací. Lišky, žluté chutné houby, které po letech znovu začaly růst v našich lesích, potěší nejen houbaře, ale i milovníky dobrého jídla.
Postup
Plátky masa z obou stran osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. V pánvi nebo v hrnci opečeme na sádle maso z obou stran dohněda.
Vyjmeme a do nápeku v pánvi dáme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme. Přidáme lžičku hladké mouky a opět vše chvíli restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme roštěnky, lžíci octa a přivedeme k varu. Poté ztlumíme, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.
Na lžíci másla opečeme pokrájené lišky, osolíme, opepříme a po půl hodině dušení masa je přidáme k roštěnkám. Až jsou roštěnky měkké, odstavíme a do omáčky vmícháme lžíci másla a deci smetany, které omáčku zjemní a propojí všechny chutě.
Vyjmeme a do nápeku v pánvi dáme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme. Přidáme lžičku hladké mouky a opět vše chvíli restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme roštěnky, lžíci octa a přivedeme k varu. Poté ztlumíme, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.
Na lžíci másla opečeme pokrájené lišky, osolíme, opepříme a po půl hodině dušení masa je přidáme k roštěnkám. Až jsou roštěnky měkké, odstavíme a do omáčky vmícháme lžíci másla a deci smetany, které omáčku zjemní a propojí všechny chutě.