Čas receptu
- Doba přípravy
- 60 min
- Doba vaření
- 60 min
Počet porcí
6
Ingredience
800 g hovězího vysokého roštěnce
4 stroužky česneku
1/2 cibule
50 ml oleje
100 g másla
sůl
špenát: 500 kg mraženého listového špenátu nebo 1 kg čerstvého
1 velká cibule
2 lžíce mouky
4 stroužky česneku
2–3 vejce
olej
4 stroužky česneku
1/2 cibule
50 ml oleje
100 g másla
sůl
špenát: 500 kg mraženého listového špenátu nebo 1 kg čerstvého
1 velká cibule
2 lžíce mouky
4 stroužky česneku
2–3 vejce
olej
Jemné hovězí maso se snoubí s pikantností česneku, který se znovu objevuje jako nositel chuti u přílohového špenátu.
Postup
>Roštěná
Očištěnou roštěnou nakrájíme na plátky, rozklepeme a osolíme. V kastrolu rozpálíme olej, opečeme na něm plátky masa z obou stran, vyjmeme je a dáme stranou. Na rozpáleném oleji po mase zpěníme najemno nakrájenou cibulku a ihned vložíme maso zpět, přidáme nasekaný česnek a část másla. Až se máslo rozpustí, podlijeme vodou tak, aby bylo maso akorát zakryté, přiklopíme poklicí a dusíme do změknutí. Na závěr zjemníme máslem.
Špenát<
Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, zasypeme moukou, zarestujeme do růžova a vložíme špenát, osolíme. Jakmile špenát pustí šťávu, přidáme nasekaný česnek a chvilku podusíme, vmícháme vajíčka a podáváme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem
Očištěnou roštěnou nakrájíme na plátky, rozklepeme a osolíme. V kastrolu rozpálíme olej, opečeme na něm plátky masa z obou stran, vyjmeme je a dáme stranou. Na rozpáleném oleji po mase zpěníme najemno nakrájenou cibulku a ihned vložíme maso zpět, přidáme nasekaný česnek a část másla. Až se máslo rozpustí, podlijeme vodou tak, aby bylo maso akorát zakryté, přiklopíme poklicí a dusíme do změknutí. Na závěr zjemníme máslem.
Špenát<
Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, zasypeme moukou, zarestujeme do růžova a vložíme špenát, osolíme. Jakmile špenát pustí šťávu, přidáme nasekaný česnek a chvilku podusíme, vmícháme vajíčka a podáváme.
Podáváme s bramborovým knedlíkem