Čas receptu
- Doba přípravy
- 25 min
- Doba vaření
- 90 min
Počet porcí
4
Ingredience
500 g zadního hovězího masa
100 g paprikové klobásy
125 ml méně stupňového piva
snítka petrželky
snítka kopru
100 g libové slaniny
1 velká cibule
sůl
drcený pepř
mletý zázvor
hladká mouka<
100 g paprikové klobásy
125 ml méně stupňového piva
snítka petrželky
snítka kopru
100 g libové slaniny
1 velká cibule
sůl
drcený pepř
mletý zázvor
hladká mouka<
Pivo a Plzeň to jsou téměř synonyma. Nejspíš vás tedy nepřekvapí, že nápoj zlaté barvy nechybí mezi ingrediencemi této krajové speciality. Marinované hovězí maso s říznou omáčkou si nejlépe vychutnáte ve společnosti nadýchaného houskového knedlíku a samozřejmě dobrých přátel. Regionální specialita z okolí Plzně.
Postup
Maso protkneme paprikovou klobásou. Vložíme ho do kastrolu, přidáme snítku petržele a kopru. Zalijeme pivem a necháme 4-5 hodin marinovat. Libovou slaninu spolu s cibulí lehce osmahneme a přidáme marinované maso i s nálevem. Osolíme, okořeníme pepřem a zázvorem. Pod pokličkou zvolna dusíme doměkka. Maso vyjmeme, tekutinu lehce zahustíme moukou, zasmahneme a zalijeme. Povaříme a důkladně přecedíme