Čas receptu
- Doba přípravy
- 30 min
- Doba vaření
- 120 min
Počet porcí
4
Ingredience
800 g hovězí zadní nebo na minutku nízký roštěnec
8 stroužků česneku
50 g zázvor
hladká mouka
hovězí vývar a bílé víno na podlití
100 g másla na zjemnění
8 stroužků česneku
50 g zázvor
hladká mouka
hovězí vývar a bílé víno na podlití
100 g másla na zjemnění
Voňavá pochoutka z červeného masa stojí za hřích! Pikantní pečeně se zázvorem je výborná s bramborovým knedlíkem. Tato úprava hovězího masa je regionální specialitou z Vysočiny.
Postup
Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, prošpikujeme a potřeme česnekem, nastrouhaným čerstvým zázvorem a solí. Maso obalíme v mouce, po obou stranách opečeme, pak podlijeme a dusíme do změknutí. Vypečenou šťávu chvilku povaříme tak, aby se nám odvařila část vody a zjemníme ji máslem.