Čas receptu
- Doba přípravy
- 30 min
- Doba vaření
- 120 min
Počet porcí
4
Ingredience
600 g hovězího zadního masa
1 menší cibule
100 g másla
majoránka
sůl
pepř
vývar
1 menší cibule
100 g másla
majoránka
sůl
pepř
vývar
Majoránku používali kuchaři už v antice a i v české kuchyni jde o velmi oblíbené koření. Úpravy mas na majoránce jsou českou specialitou, a to nejen hovězí, ale i skopové nebo jehněčí maso, v jiných kuchyních je nenajdete. V tomto pražském receptu majoránka krásně provoní hovězí maso.
Postup
Cibuli nakrájíme na kolečka a zpěníme na másle. Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a přidáme k cibuli. Necháme osmahnout, okořeníme rozetřenou majoránkou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Podáváme s opečenými škubánky