Hovězí maso na majoránce

Hovězí maso na majoránce

Čas receptu
Doba přípravy
30 min
Doba vaření
120 min
Počet porcí
4
Ingredience
600 g hovězího zadního masa
1 menší cibule
100 g másla
majoránka
sůl
pepř
vývar
Majoránku používali kuchaři už v antice a i v české kuchyni jde o velmi oblíbené koření.  Úpravy mas na majoránce jsou českou specialitou, a to nejen hovězí, ale i skopové nebo jehněčí maso, v jiných kuchyních je nenajdete. V tomto  pražském receptu majoránka krásně provoní hovězí maso.


Postup

Cibuli nakrájíme na kolečka a zpěníme na másle. Hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a přidáme k cibuli. Necháme osmahnout, okořeníme rozetřenou majoránkou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Podáváme s opečenými škubánky