Kuřecí stehna dle „dobré hospodyňky“

Kuřecí stehna dle „dobré hospodyňky“

Čas receptu
Doba přípravy
20 min
Doba vaření
45 min
Počet porcí
4
Ingredience
4 kuřecí stehna
80 g libové slaniny
100 g čerstvých žampionů
100 g sterilovaného zelí
400 g vařených brambor
1 cibule
1 lžíce oleje
sůl
čerstvé bylinky
 
Jak už název napovídá, při výběru tohoto pokrmu nemůžete sáhnout vedle. Z několika málo surovin a v rekordním čase vykouzlíte skvělou večeři pro očekávanou návštěvu. A zatímco se stehýnka pěkně pečou, dům prostupuje libá vůně slaniny a žampionů, vy můžete v klidu chystat slavnostní tabuli. Tato úprava kuřete je pražskou specialitou.


Postup

Stehýnka otřeme vlhkým ubrouskem, osolíme je a posypeme čerstvými nasekanými bylinkami. V kastrolu rozehřejeme olej a vyškvaříme v něm slaninu. Na tomto základě zlehka osmahneme připravená stehýnka a cibuli, nakrájenou na klínky. Potom přidáme silnější plátky vařených brambor a žampionů a sterilované zelí. Směs vložíme do trouby a zvolna pečeme. Pokrm podáváme bez další přílohy.