Čas receptu
- Doba přípravy
- 30 min
- Doba vaření
- 40 min
Počet porcí
4
Ingredience
4 ks kachních prsou
120 g sušeného ovoce
40 g ořechových jader
100 ml dezertního vína
vývar nebo voda na podlévání
1 lžíce oleje
sůl
směs sušených bylinek
120 g sušeného ovoce
40 g ořechových jader
100 ml dezertního vína
vývar nebo voda na podlévání
1 lžíce oleje
sůl
směs sušených bylinek
Netradiční způsob úpravy kachny se bude jistě zamlouvat všem, kteří dávají oproti klasické variantě se zelím a knedlíkem přednost lehčím jídlům. Nasládlá chuť sušeného ovoce a dezertního vína se dokonale snoubí s kachním masem, a tak této kombinaci žádný gurmán rozhodně neodolá! Tato úprava kachny je regionální specialitou ze Šumavy.
Postup
Sušené ovoce pokrájíme a zakapeme vínem. Nasekáme si ořechy. Každý kousek masa nařízneme dlouhým špičatým nožem tak, aby vznikla kapsa, kterou vyplníme namočeným ovocem a ořechy. Prsa uzavřeme párátky, osolíme, okořeníme sušenými bylinkami a na oleji opečeme. Potom podlijeme trochou vývaru nebo vodou a zvolna pečeme doměkka