Čas receptu
- Doba přípravy
- 30 min
- Doba vaření
- 120 min
Počet porcí
4
Ingredience
1200 g kachny
sůl
kmín
2 lžíce medu
1 jablko
1 pomeranč
hrst rozinek
zázvorové zelí: 1/2 hlávky bílého zelí,1 cibule, čerstvý zázvor o velikosti palce,125 g másla, bílé víno, 1 velké jablko, sůl
sůl
kmín
2 lžíce medu
1 jablko
1 pomeranč
hrst rozinek
zázvorové zelí: 1/2 hlávky bílého zelí,1 cibule, čerstvý zázvor o velikosti palce,125 g másla, bílé víno, 1 velké jablko, sůl
Málokteré jídlo se tak hodí ke slavnostním příležitostem jako pečená kachna. Servírovanou s výtečnou ovocnou omáčkou a jemným karlovarským knedlíkem ji svým hostům nabídnete jako malou exkurzi po kulinářském ráji. Tato úprava kachny je specialitou ze západních Čech.
Postup
Kachnu posolíme, pokmínujeme, potřeme medem. Pečeme na ovoci s rozinkami. Z výpeku připravíme šťávu.
zázvorové zelí
Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli a zázvor na kostičky. Na rozpáleném másle vše orestujeme, podlijeme vínem a podusíme do změknutí. Na závěr k zelí nastrouháme jablko (tak zelí zahustíme) a dochutíme solí.
zázvorové zelí
Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli a zázvor na kostičky. Na rozpáleném másle vše orestujeme, podlijeme vínem a podusíme do změknutí. Na závěr k zelí nastrouháme jablko (tak zelí zahustíme) a dochutíme solí.