Čas receptu
- Doba přípravy
- 20 min
- Doba vaření
- 30 min
Počet porcí
4
Ingredience
400 g husích drůbků
2 cibule
100 ml smetany
2 lžíce sladké maďarské papriky
200 ml masového vývaru
100 g husího nebo vepřového sádla
100 g zakysané smetany
lžíce drceného kmínu, sůl
2 cibule
100 ml smetany
2 lžíce sladké maďarské papriky
200 ml masového vývaru
100 g husího nebo vepřového sádla
100 g zakysané smetany
lžíce drceného kmínu, sůl
Že je pečená husa vrcholem hodování o posvícení, je všeobecně známé. Lahůdkou jsou ale také husí drůbky, které si připravíte s jemnou paprikovou omáčkou. Vynikající budou s houskovým knedlíkem nebo bramborovými noky. Toto jídlo je regionální specialitou východočeského kraje.
Postup
Na sádle opečeme drobně nakrájenou cibulku. Když se zpění, přidáme nasolené husí drůbky, kmín a sladkou papriku, krátce opečeme. Vše podlijeme vývarem a dusíme do změknutí. Na závěr zjemníme smetanou a podle potřeby dosolíme a zredukujeme.