Bejlík z husích prsou

Bejlík z husích prsou

Čas receptu
Doba přípravy
15 min
Doba vaření
45 min
Počet porcí
4
Ingredience
4 ks husích prsou (asi 1200 g)
16 stroužků česneku
120 g čerstvého zázvoru
100 g husího sádla
200 g cibule
sůl
vývar na podlévání
 
Pod staročeským názvem pro husí prsa bez kůže se neskrývá nic jiného než právě tento drůbeží pokrm. Na svůj příděl dušeného masa prošpikovaného česnekem a čerstvým zázvorem se mohou těšit nejen vaše chuťové, ale i čichové buňky. Jeho výrazné aroma skvěle doplní brambory a kysané zelí.


Postup

Den předem protkneme husí prsa kousky česneku a čerstvého zázvoru. Další den osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova. Podlijeme vývarem. Na troše sádla opečeme prsa, vložíme na cibulku s vývarem a v troubě dusíme doměkka. V průběhu dušení podléváme vývarem.