Čas receptu
- Doba přípravy
- 15 min
- Doba vaření
- 45 min
Počet porcí
4
Ingredience
4 ks husích prsou (asi 1200 g)
16 stroužků česneku
120 g čerstvého zázvoru
100 g husího sádla
200 g cibule
sůl
vývar na podlévání
16 stroužků česneku
120 g čerstvého zázvoru
100 g husího sádla
200 g cibule
sůl
vývar na podlévání
Pod staročeským názvem pro husí prsa bez kůže se neskrývá nic jiného než právě tento drůbeží pokrm. Na svůj příděl dušeného masa prošpikovaného česnekem a čerstvým zázvorem se mohou těšit nejen vaše chuťové, ale i čichové buňky. Jeho výrazné aroma skvěle doplní brambory a kysané zelí.
Postup
Den předem protkneme husí prsa kousky česneku a čerstvého zázvoru. Další den osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova. Podlijeme vývarem. Na troše sádla opečeme prsa, vložíme na cibulku s vývarem a v troubě dusíme doměkka. V průběhu dušení podléváme vývarem.